Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Hoskinson: Bitcoin este 'cel mai mare dușman' al său și va pierde în fața lui Ethereum

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Bitcoin este prea lent în comparație cu Ethereum și alte rețele, a argumentat fondatorul Cardano, Charles Hoskinson.

CEO-ul IOHK și co-fondatorul Ethereum, Charles Hoskinson, a susținut că Bitcoin (BTC) se află într-un dezavantaj competitiv semnificativ din cauza vitezei sale lente și va fi uzurpat de rețelele Proof of Stake (PoS).

Într-un podcast de cinci ore cu informaticianul și cercetătorul AI, Lex Fridman, fondatorul Cardano a susținut că rețelele Proof of Stake (PoS), adică o persoană cu cât deține mai multe criptomonede, cu atât are o putere de a mina mai mare, sunt rețelele care oferă viteză și funcționalitate superioare față de criptomoneda originală, afirmând:

„Problema cu Bitcoin este că este foarte lentă, este ca programarea mainframe din trecut. Singurul motiv pentru care este încă în joc este că se investesc atât de mult în păstrarea acestuia. ”

„Trebuie să îl îmbunătățești!” Hoskinson a exclamat, referitor la mecanismul de bază al consensului probei de muncă al Bitcoin, și subliniind că utilitatea programatică a Bitcoin rămâne în urmă față de concurenții săi.

Hoskinson a criticat, de asemenea, comunitatea Bitcoin pentru că este reticentă să inoveze dincolo de stratul de bază al criptomonedei, descriind, de asemenea, soluțiile de scalare a celui de-al doilea nivel al Bitcoin ca fiind „extrem de fragil”.

„Bitcoin este propriul său dușman. Are efecte de rețea, are numele de marcă, are aprobarea de reglementare. Dar nu există nicio modalitate de a schimba sistemul, chiar și de a corecta dezavantajele evidente ale sistemului respectiv ”.

Cu toate acestea, fondatorul Cardano a susținut că Ethereum a ajuns să rivalizeze cu rețeaua Bitcoin, dar are o cultură de dezvoltare agilă care îmbrățișează evoluția.

„Ce e cu adevărat grozav, este că Ethereum nu suferă de această problemă [...] ajunge la punctul în care are același efect de rețea ca Bitcoin, dar comunitatea are o cultură complet diferită. Le place să evolueze și să se modernizeze ", a spus el, adăugând:

„Dacă ar fi să pariez între cele două sisteme, aș spune că de nouă ori din zece Ethereum va câștiga lupta împotriva Bitcoin.”

Cu toate acestea, Hoskinson a recunoscut că bătălia pentru dominarea criptomonedelor este un „joc mult mai complex” decât competiția dintre Bitcoin și Ethereum, afirmând că multe alte blockchain-uri se luptă acum pentru cota de piață majoră, numind, în mod surprinzător, Cardano printre altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.