Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chelsea Manning a fost spitalizată, în urma unei tentative de sinucidere

Inquam Photos / George Călin
crima sinucidere politie

Reprezentanții legali ai lui Chelsea Manning au declarat că aceasta a încercat miercuri să-și pună capăt zilelor. Fosta analistă de informaţii a forţelor armate americane a fost transportată la spital. A fost închisă după ce a refuzat să depună mărturie într-un caz care îl vizează pe Julian Assange.

Șeriful Dana Lawhorne, a declarat că „incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei locale 12.11, în Centrul de Detenție pentru Adulți din Alexandria. Deținutul în cauză este Chelsea Manning. Situația a fost gestionată în mod corespunzător de către personalul unității, iar victima este în siguranță."

În anul 2013, Chelsea Manning a fost condamnată la 35 de ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de spionaj în urma dezvăluirii de informaţii militare secrete pe WikiLeaks. În 2010, Manning a transmis către WikiLeaks câteva sute de mii de documente clasificate ale autorităţilor americane.

Aceasta a fost eliberată în anul 2017, după ce preşedintele Barack Obama i-a comutat sentinţa în ultimele zile ale mandatului său.

Manning, care a fost închisă din nou în mai 2019 pentru sfidarea instanţei, i-a spus la acel moment judecătorului că preferă „să moară de foame" decât să depună mărturie, informează The Guardian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.