Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cheltuielile Italiei cu gazul din Azerbaidjan au crescut semnificativ

realitateafinanciara.net
gaze scumpiri

Cheltuielile Italiei pentru gazul azer au crescut semnificativ, ajungând la 619,2 milioane de euro în noiembrie 2023, comparativ cu 364,2 milioane de euro în octombrie, a raportat biroul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, ca răspuns la o solicitare Trend.

Aceasta reprezintă o creștere lunară de peste 70%.

În același timp, importurile de gaze au scăzut de la 881,2 milioane de metri cubi în octombrie la 838,2 milioane de metri cubi în noiembrie, înregistrând o scădere de 5,1%.

În primele 11 luni ale anului 2023, importurile totale de gaze ale Italiei din Azerbaidjan s-au ridicat la 8,5 miliarde de metri cubi, echivalentul unei valori ce depășește 4,6 miliarde de euro.

Coridorul sudic

Trebuie remarcat faptul că Azerbaidjanul a început să transporte gaze către Europa prin Coridorul sudic al gazelor la 31 decembrie 2020. Transporta gaze din regiunea Mării Caspice către țările europene prin Georgia și Turcia.

Costul proiectului a fost de 33 de miliarde de dolari. Este de așteptat ca costurile de capital pentru SGC să fie recuperate integral în 8-10 ani.

În iulie 2022, Azerbaidjanul și UE au convenit să crească volumul livrărilor de gaze prin intermediul SGC de la actualele 10 miliarde de metri cubi la 20 de miliarde de metri cubi până în 2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.