Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cherecheș ar putea fi eliberat din închisoarea din Germania. Ipoteza lansată chiar de procuror

gandul.ro
Catalin Chereches

Cătălin Cherecheș ar putea fi eliberat din închisoarea din Germania. Ipoteza a fost lansată de procurorul din Munchen care se ocupă de dosarul extrădării primarului șpăgar din Baia Mare.

În timp ce autoritățile române așteaptă ca fugarul Cătălin Cherecheș să fie trimis în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa primită în dosarul în care a fost judecat, procuratura vorbește despre eliberarea fostului primar din Baia Mare.

Chiar ofițerul care se ocupă de cazul românului a avansat această posibilitate.

„Nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”

Într-o declarație pentru România TV, procurorul de caz a vorbit despre procesul extrădării, unul luat extrem de în serios, se pare, de autoritățile germane. Potrivit acestuia, este luată în calcul inclusiv ipoteza eliberării lui Cherecheș.

„Nu știu daca a încercat să îi lovească, nu am aceste informații, ce vă spun cu siguranță este că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării. Se face control corporal, s-au găsit bani asupra lui, nu pot să vă spun nimic despre documente.

Este importantă cererea de arestare. Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare.

Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a declarat procurorul de caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.