Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiar dacă zilele îi sunt numărate în fruntea Guvernului, Orban are planuri mari: 'Până în 2023, toate tronsoanele de cale ferată să fie modernizate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Până în 2023, toate tronsoanele de cale ferată trebuie să fie modernizate, astfel încât să se poată circula cu o viteză de 160 de km/h, susține premierul Ludovic Orban.

„Obiectivul nostru ca până la jumătatea anului 2023 să avem toate tronsoanele de cale ferată modernizate la standarde europene pentru a permite deplasarea cu o viteză de până la 160 km/h pe calea ferată”, a spus premierul, sâmbătă, la Arad, conform Mediafax.

Guvernul se ține tare pe picioare, în ciuda criticilor: NU modificăm declarația părinților pentru trimiterea copiilor la școală

Acesta a explicat că proiectul privind electrificarea și modernizarea tronsonului de cale ferată Cluj-Episcopia Bihor se apropie de faza de licitație pentru proiectare și execuție, proiect de un miliard de euro.

Acesta va intra la finanțare în cadrul facilității europene de reziliență și recuperare.

„Obiectivul nostru ca Guvern este să asigurăm o finanțare fără precedent pentru modernizarea căii ferate. Pentru noi, transportul feroviar este prioritar așa cum este pentru întreaga UE, fiind un transport sigur, rapid și ecologic”, a mai spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.