Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chimcomplex Borzeşti a primit autorizare pentru construirea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă de 46,2 MW la Râmnicu Vâlcea

Economica
Chimcomplex Borzeşti

ANRE a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice cu putere totală instalată de peste 97 MW, între care pentru o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă, cu o putere electrică maximal debitată de 46,2 MW, pe platforma industrială a Chimcomplex Borzeşti de la Râmnicu Vâlcea. Conform ANRE, în vederea creşterii capacităţii Sistemului Energetic Naţional, Comitetul de reglementare al ANRE din data de 21.10.2022 a aprobat acordarea de noi autorizaţii de înfiinţare, după cum urmează:

- acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1234 operatorului economic Chimcomplex Borzeşti, pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala de cogenerare de înaltă eficienţă Chimcomplex Borzeşti - Sucursala Râmnicu Vâlcea, cu puterea electrică maximal debitată de 46,2 MW, care va fi amplasată pe platforma industrială a Chimcomplex Borzeşti Sucursala Râmnicu Vâlcea, din Str. Uzinei nr. 1, Mun. Râmnicu Vâlcea, Jud. Vâlcea, având durata de valabilitate de 30 luni, scriie News.ro.

- acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1235 operatorului economic BIO VÂNĂTORI, pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Vânători Mehedinţi, cu puterea electrică maximal debitată de 3,356 MW, care va fi amplasată în Satul Vânători, Comuna Vânători, Jud. Mehedinţi, având durata de valabilitate de 15 luni;

- acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1236 operatorului economic BORZESTI POWER, pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Borzeşti, cu puterea electrică maximal debitată de 48 MW, care va fi amplasată în localităţile Oneşti şi Gura Văii, Judeţul Bacău, având durata de valabilitate de 36 luni”.

ANRE precizează că va continua analiza capacităţilor de producere a energiei electrice şi publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situaţia actualizată a puterilor instalate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.