Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chimcomplex Borzeşti va construi o centrală pentru asigurarea termoficării în Râmnicu Vâlcea după achiziția a 93.000 de metri de teren

Economica
Chimcomplex Borzeşti

Chimcomplex Borzeşti a cumpărat la licitaţie aproape 93.000 de metri de teren şi clădiri de la CET Govora SA, urmând a construi o centrală de cogenerare pentru asigurarea termoficării urbane a municipiului Râmnicu Vâlcea. De asemenea, se va asigura dezvoltarea activităţii economice pe platforma chimică Govora, conform news.ro

Anunţul privind achiziţionarea de către Chimcomplex Borzeşti a unor bunuri imobile de la CET Govora a fost făcut marţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

”Luni, 08.11.2021, a avut loc licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea unui pachet de active proprietatea CET Govora SA, compus din clădiri, teren în suprafaţă totală de 92.882 metri pătraţi, echipamente şi instalaţii pentru producere apă demineralizată şi dedurizată, staţia electrică de conexiuni de 110 KV, gospodăria de combustibili ce cuprinde la rândul ei clădiri, teren în suprafaţă totală de 188.656 m2 şi echipamente depozit cărbune, precum şi racordul de gaze naturale din reţeaua Transgaz. Activul a fost achiziţionat de către CHIMCOMPLEX BORZEŞTI, care doreşte să construiască pe acest amplasament o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă, pentru asigurarea termoficării urbane a municipiului Râmnicu Vâlcea şi dezvoltarea activităţii economice pe întreaga Platformă Chimică Govora”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele CJ Vâlcea.

Acesta precizează că, până la finalizarea noii centrale, furnizarea agentului termic va fi asigurată de către CET Govora SA, în conformitate cu planul de reorganizare aprobat pentru această societate.

Rădulescu susţine că ”nu există motive de îngrijorare” cu privire la asigurarea agentului termic pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea racordaţi la sistemul centralizat de termoficare urbană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.