Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China acuză Canada de dublu standard și îi contestă independenţa justiţiei

justitie tacere

Ministerul de Externe al Chinei a pus la îndoială independenţa justiţiei din Canada după ce guvernul premierului canadian Justin Trudeau a fost acuzat că a încercat să intervină pentru a opri un caz de corupţie, scrie Reuters, informează News.ro.

Citește și: Donald Trump se contrazice cu sirienii și spune că tot teritoriul ISIS a fost CUCERIT

Problemele interne ale lui Trudeau au atras atenţia presei de stat din China din cauza afirmaţiilor sale conform cărora guvernul canadian nu poate interveni în cazul directoarei financiare a firmei chineze de telecomunicaţii Huawei reţinută în Canada.

China a cerut în repetate rânduri eliberarea lui Meng Wanzhou, arestată în Vancouver în decembrie la cererea SUA. La sfârşitul lui ianuarie, Departamentul Justiţiei din SUA a pus-o sub acuzare pe Meng dar şi Huawei de încălcarea sancţiunilor SUA împotriva Iranului.

La o conferinţă de presă de la Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a profitat de ocazie pentru a acuza Canada de dublu standard.

Trudeau a negat acuzaţiile formulate de fostul ministru al Justiţiei care susţine că guvernul său a pus presiuni pentru a opri o investigaţie asupra firmei de construcţie SNC-Lavalin.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Lu Kang, a fost întrebat dacă nu este cumva „contradictoriu” pentru Trudeau faptul că nu poate interveni în cazul lui Meng dar în acelaşi timp guvernul său fiind acuzat că a încercat să intervină în cazul SNC-Lavalin. Kang a afirmat că i-a plăcut „foarte mult” întrebarea.

„Bineînţeles că această întrebare ar trebui pusă guvernului canadian”, a afirmat el.

„De fapt, cazul pe care l-aţi menţionat primeşte multă atenţie de la poporul canadian. De fapt, nu doar cetăţenii chinezi şi canadieni, ci întreaga lume este interesată de cum va răspunde guvernul canadian la această întrebare”, a precizat Kang.

Atât Meng cât şi Huawei au negat acuzaţiile SUA.

Canada are la dispoziţie până vineri la miezul nopţii (sâmbătă la ora 07:00 ora României) să anunţe dacă o va extrăda pe Meng în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.