Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China ACUZĂ presa americană că minte, după ce a fost prezentat un raport despre COVID-19 al serviciilor secrete ale SUA: 'Ştirea este complet falsă'

Voice of America
Wuhan laborator

China a calificat luni drept ''false'' relatările publicaţiei americane The Wall Street Journal conform cărora trei cercetători ai institutului de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit având simptome de COVID-19 în noiembrie 2019, cu puţin timp înainte să izbucnească pandemia, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Conform publicaţiei menţionate, care citează surse neprecizate din serviciile de informaţii americane, un raport al Departamentului de Stat al SUA semnalează că trei cercetători chinezi s-au îmbolnăvit în toamna anului 2009, alimentând astfel îndoielile asupra originii coronavirusului SARS-CoV-2.

''Nu a existat niciun caz de COVID-19 în acest centru în toamna anului 2019. Ştirea este complet falsă'', a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian.

Citește și: Serviciile SECRETE ALE SUA aruncă OMS în aer: ADEVĂRUL despre coronavirus a fost publicat

Raportul la care face aluzie cotidianul american a fost redactat în ultimele zile ale administraţiei preşedintelui Donald Trump şi susţine teoria conform căreia virusul a apărut probabil în mod natural, în urma contactului între animale şi oameni, dar nici nu exclude posibilitatea unei scăpări accidentale a virusului de la laboratorul din Wuhan, unde se desfăşurau cercetări asupra coronavirusului la lilieci. Versiunea unei asemenea scăpări a fost negată în mod repetat de autorităţile chineze.

Acestea au informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că primul pacient cu simptome de COVID-19 a fost confirmat la Wuhan pe 1 decembrie 2019. Totuşi, numeroşi epidemiologi şi virologi cred că noul coronavirus a început să se transmită la Wuhan încă din noiembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.