Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China anunță un nou bilanț oficial: Aproape 100 de morți în numai o zi, din cauza coronavirusului

Agerpres
virus misterios

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a ajuns duminică la 2.442 de morţi după anunţul altor 97 de decese, toate, cu excepţia unuia, înregistrate în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP.

Cele mai multe dintre decesele nou anunţate au fost înregistrate în Wuhan, capitala provinciei Hubei, plasată în carantină din 23 ianuarie şi unde locuiesc 11 milioane de persoane, informează agerpres.ro.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat 648 de noi cazuri de contaminare confirmate pe teritoriul ţării, numărul total de infectări ajungând astfel la aproape 77.000 în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao).

Apărut în decembrie la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în peste 25 de ţări şi suscită o îngrijorare crescută din cauza noilor focare din Europa şi Orientul Mijlociu.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Autorităţile chineze au creat o anumită confuzie asupra bilanţului contaminărilor şi deceselor în China, modificând de mai multe ori metoda de calcul.

Numărul de decese anunţat duminică pentru ultimele 24 de ore este în scădere uşoară în comparaţie cu cel comunicat în ziua precedentă (97, în comparaţie cu 109 sâmbătă), dar numărul de noi contaminări înregistrează o creştere (648, în comparaţie cu 397).

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.