Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China avertizează Germania după întâlnirea ministrului german de Externe, Heiko Maas, cu un lider al protestatarilor din Hong Kong

timesofisrael.com
heiko maas

China l-a convocat miercuri pe ambasadorul Germaniei la Beijing și a avertizat că relațiile dintre cele două țări riscă să fie afectate după ce ministrul german de Externe, Heiko Maas, a avut o întâlnire săptămâna aceasta cu Joshua Wong, unul din liderii protestelor din Hong Kong, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Ambasadorul chinez la Berlin, Wu Ken, a declarat că Beijingul și-a exprimat „profunda nemulțumire” cu privire la acest „incident”.

Ministerul german de Externe a confirmat că ambasadorul de la Beijing a fost chemat pentru o întâlnire la Ministerul de Externe chinez.

Wu a adăugat că Guvernul chinez a făcut mai multe solicitări pentru ca lui Joshua Wong să îi fie interzis accesul în Germania. El a mai spus că întâlnirea ministrului german cu Wong va avea consecințe negative asupra relației dintre China și Germania.

„Vreau să subliniez că Hong Kong aparține Chinei, iar afacerile interne ale Hong Kong-ului intră în atribuțiile Chinei”, a spus el.

„Din ce în ce mai multe fapte dovedesc că unii radicali își ascund adevărata față sub masca democrației și se opun statului de drept, ordinii sociale”, a mai spus Wu.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

Joshua Wong, un lider al activiștilor pro-democrație din Hong Kong, a participat miercuri la o conferință de presă la Berlin, în cadrul căreia a făcut apel la Guvernul german să condamne în mod public abuzurile Poliției din timpul demonstrațiilor din Hong-Kong. De asemenea, el a mai solicitat Germaniei să suspende discuțiile privind comerțul cu China până când nu vor fi respectate drepturile omului. Wong a declarat că i-a transmis aceste solicitări ministrului Heiko Maas, în timpul întâlnirii lor de luni.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de peste trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Citește și: Mega-bombă în cazul Caracal! Tonel Pop face dezvăluiri uluitoare .

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.