Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China critică Occidebtul pentru comemorarea evenimentelor de la Tiananmen

zf.ro
Sua, China

Autorităţile chineze consideră că lumânările aprinse de consulatele Statelor Unite şi ale Uniunii Europene la Hong Kong pentru a comemora evenimentele din 4 iunie 1989 din Tiananmen au reprezentat un „spectacol politic neîndemânatic” care vizează destabilizarea teritoriului, informează Le Figaro.

"Orice încercare de a exploata Hong Kong-ul pentru a desfăşura activităţi sub acoperire sau sabotaj împotriva continentului (China continentală) trece linia roşie şi este absolut intolerabilă ", a declarat un purtător de cuvânt al biroului din Hong Kong al ministerului de Afaceri externe chineze.

"Îi îndemnăm din nou pe oficialii ţărilor în cauză din Hong Kong să înceteze imediat amestecul în afacerile din Hong Kong şi în afacerile interne ale Chinei în general şi să evite să se joace cu focul", afirmă sursa citată.

Lumânări au fost aprinse vineri seară la ferestrele clădirii consulatului SUA, care se învecinează cu reşedinţa liderului din Hong Kong numit de Beijing, Carrie Lam, precum şi cu cele ale biroului Uniunii Europene. Aceste misiuni diplomatice au postat şi fotografii despre Tiananmen pe reţelele de socializare.

Vineri s-au împlinit 32 de ani de când armata chineză a deschis focul împotriva a mii de studenţi adunaţi în Piaţa Tiananmen, pentru a cere între altele libertatea de exprimare şi dreptul de a manifesta.

Regimul comunist al lui Xi Jinping interzice orice comemorare publică a masacruui de la Tiananmen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.