Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China dă alerta: rata de răspândire a virusului ucigaș devine tot mai puternică

captură TV
coronavirus China

Ma Xiaowei, ministru responsabil pentru Comisia Națională de Sănătate din China, a declarat că rate de transmisibilitate noului coronavirus, care până în acest moment a ucis 56 de persoane, devine tot mai puternică, astfel că numărul infecțiilor ar putea continua să crească, scrie Mediafax.

Ma a mai declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile au cunoștințe limitate despre noul virus și nu se cunoaște cât de mare este riscul ca virusul să sufere mutații, relatează site-ul agenției Reuters.

Lovitură de teatru! Marcel Vela dezvăluie că informațiile care au făcut înconjurul țării sunt FALSE

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autoritățile de la Beijing.

Președintele chinez Xi Jinping a avertizat sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Biroul Politic Permanent al Partidului Comunist, că „situația este gravă” în China.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgență de sănătate. Unii specialiști au dubii că autoritățile din China pot ține epidemia sunt control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.