Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China desfășoară exerciţii militare simultane în patru mări

Wikipedia
drapel steag china

China a început luni cinci exerciţii militare simultane de-a lungul diferitelor părţi ale coastei sale, fiind a doua oară în ultimele două luni când desfăşoară astfel de manevre concurente pe fondul tensiunii regionale în creştere, relatează Reuters.

Două dintre exerciţii se desfăşoară lângă Insulele Paracel în disputata Marea Chinei de Sud, unul în Marea Chinei de Est şi altul mai la nord, în Marea Bohai, a anunţat Administraţia Siguranţei Maritime în notificări postate pe site-ul său, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

În partea de sud a Mării Galbene, exerciţii, inclusiv de tragere cu muniţie de război, au loc de luni până miercuri.

Se interzice accesul tuturor navelor în zonă, a precizat Administraţia Siguranţei Maritime.

În încercarea de a instrui o forţă militară pregătită pentru luptă, China desfăşoară exerciţii periodic, dar rareori au loc manevre multiple în acelaşi timp.

Luna trecută, China a anunţat patru exerciţii separate, de la Marea Bohai spre Marea de Est şi Marea Galbenă, coborând până la disputata Mare a Chinei de Sud, în ceea ce experţii militari chinezi au calificat ca fiind o rară desfăşurare de manevre.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Statele Unite au trimis avioane spion într-o zonă de excludere aeriană deasupra desfăşurării exerciţiilor militare chineze luna trecută.

Tensiunile au atins un nou nivel între China şi Statele Unite în legătură cu o serie de probleme, de la Taiwan şi pandemia de coronavirus şi până la comerţ şi drepturile omului.

China a desfăşurat de asemenea activităţi militare frecvente în apropierea Taiwanului, pe care îl consideră parte integrantă a teritoriului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.