Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China doreşte să ajute India, care se confruntă cu o creştere record a numărului de cazuri de COVID-19

economica.net
Steag India

China doreşte să ajute India care se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus, a declarat joi Ministerul de Externe chinez, relatează Reuters.

Beijingul este conştient că India este grav afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19 şi că există în această ţară o lipsă temporară de materiale necesare pentru prevenirea răspândirii cazurilor de coronavirus, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Wang Wenbin, potrivit agerpres.ro.

"China este dispusă să ofere sprijinul necesar şi ajutor", a spus Wang, fără să ofere detalii în legătură cu ajutorul pe care îl poate acorda.

"Noul coronavirus este un duşman comun al întregii omeniri, iar comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a lupta împotriva epidemiei", a spus oficialul chinez.

India a raportat joi aproape 315.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, un record mondial, într-o perioadă în care spitalele din New Delhi se confruntă cu o penurie de oxigen.

Al doilea val al epidemiei, pus îndeosebi pe seama unei ''duble mutaţii'' a virusului, precum şi a menţinerii adunărilor publice, evenimente care au favorizat contaminările, a scos din nou în evidenţă problemele sistemului de sănătate învechit din India.

Mai multe spitale şi clinici din capitală au lansat un apel disperat către adminstraţia centrală pentru ca aceasta să le furnizeze de urgenţă rezerve de oxigen necesare sutelor de pacienţi care au nevoie de ventilaţie mecanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.