Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China e acuzată că exportă carne de om la conserve

conserve

O gluma proasta a dus la un real scandal in China, dupa aparitia unei serii de imagini in care erau infatisate mai multe trupuri jupuite, intr-o fabrica de carne.

Autoritatile din China au fost nevoite sa nege acuzatii cum ca "ar marina cadavre, le-ar pune in conserve si apoi le-a trimite la export in supermarketurile din Africa", scriu cei de la Daily Mail.

Citește și: Noi reguli pentru înmormântări. Amenzi uriașe pentru cine nu le respectă

Imaginile explicite au starnit revolta oamenilor, iar China acuza ca si presa africana a incurajat aceste acuzatii. Autoritatile chineze au fost nevoite sa deschida o ancheta pentru a demonstra ca acuzatiile sunt false.

De fapt, s-a descoperit faptul ca imaginile sunt din 2012 si au fost realizate pentru o campanie neconventioanala de promovare a filmului "Resident Evil 6".

Citește și: Punctul G există, însă nu toate femeile îl au. CUM afli dacă îl ai

Imaginile, in care apar cadavre jupuite, intr-un abator, au fost realizate, de fapt, in Londra, in urma cu 4 ani, realizate exclusiv pentru promovarea celui de-al saselea film din seria Resident Evil. Insa, lucrurile au luat o intorsatura neobisnuita in ultimele zile dupa ce un utilizator a postat pe internet aceste imagini, insotite de comentariul "chinezii au inceput sa produca carne conservata din cadavre umane, apoi le vand catre Africa", iar un tabloid a preluat informatiile false.

Ambasadorul Chinei din Zambia a fost nevoit sa dea o declaratie, in care a negat tot: "Un tabloid local a scris si a impanzit un zvon fals, cum ca China ar pune carne de om in conservele pe care le trimite la export si le vinde spre Africa. Este o acuzatie malitioasa si grava, ceea ce este neacceptabil pentru noi. Suntem revoltati si furiosi ca ni s-au adus astfel de acuzatii" a declarat Yang Youming, conform Daily Mail.

Citește și: Povestea crunta a unor egipteni aflati la bordul avionului EgyptAir

El a mai adaugat ca cei care au propagat aceste zvonuri vor sa distruga relatiile bune, de lunga durata, dintre China si statul Zambia. In final, acesta a cerut o investigatie, in urma careia secretarul Ministerului Apararii din Zambia si-a cerut public scuze fata de situatie neplacuta creata dintr-o eroare, informează PRO TV.

Citește și: Antihtistul pe cale sa vină. Profeția care poate schimba totul/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.