Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China este 'profund îngrijorată' de ultimele declaraţii ale lui Donald Trump

China s-a declarat "profund îngrijorată" luni de declaraţiile preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, care a ameninţat duminică să aibă relaţii cu Taiwanul, în pofida angajamentelor luate de SUA cu aproape patru decenii în urmă faţă de Beijing, relatează AFP, conform agerpres.

Dacă Washingtonul revine asupra acestui angajament, "nu ar mai fi vorba de o creştere sănătoasă şi constantă a relaţiilor chino-americane sau de o cooperare bilaterală în domenii importante", a avertizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: BOMBĂ detonată în centrul Atenei

În declaraţii făcute duminică postului de televiziune american Fox, Donald Trump a ameninţat să revină asupra "principiului unei singure Chine", impus de Beijing tuturor ţărilor care au relaţii diplomatice cu Republica Populară Chineză. Această formulare împiedică orice independenţă oficială a Taiwanului, separat politic de continent din 1949 şi pe care Beijingul îl vrea reunit cu restul Chinei, notează AFP.

"Nu ştiu de ce noi trebuie să fim legaţi de politica unei singure Chine, cel puţin dacă am avea un acord cu China pentru a obţine alte lucruri, inclusiv asupra comerţului", a apreciat Trump, care a sfidat deja acest principiu la începutul lunii decembrie când a avut o convorbire telefonică cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen, spre nemulţumirea Beijingului.

"Chestiunea Taiwanului vizează suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei. Este legată de interesele fundamentale ale Chinei. Respectarea principiului unei singure Chine reprezintă fundamentul dezvoltării relaţiilor chino-americane", a subliniat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.