Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, în doliu! Drapelul va fi coborât în bernă din respect pentru victimele COVID-19

CNBC
china coronavirus

Sâmbătă, în China are loc festivalul tradiţional Qinming, cunoscut şi ca Ziua Măturării Mormintelor sau Ziua Strămoşilor. Anul acesta, ceremonialele vor include şi trei minute de reculegere pentru victimele coronavirusului, transmite vineri dpa.

Doliul naţional va fi marcat prin coborârea drapelelor în bernă în întreaga ţară şi la ambasadele şi consulatele chineze din lume. Se vor întrerupe activităţile publice de divertisment, a anunţat vineri Consiliul de Stat. Cele trei minute de reculegere vor începe la ora 10 dimineaţa (02:00 GMT). În intervalul respectiv, autovehiculele vor claxona, trenurile şi navele vor declanşa sirenele şi se vor porni alarmele antiaeriene, a precizat autoritatea centrală, transmite Agerpres.

Se va onora astfel memoria 'martirilor şi compatrioţilor morţi, căzuţi în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus'.

Citește și: MAI vrea modificarea Codului Rutier: 'Permisele reținute de Poliția Rutieră nu vor mai fi predate personal de către șoferi'

Tradiţional, de sâmbăta morţilor în stil chinezesc, familiile îngrijesc mormintele înaintaşilor şi se adună pentru a-i comemora.

În China s-au raportat vineri 31 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, din care 29 în rândul celor reveniţi din străinătate, şi patru decese - toate, în provincia Hubei, de unde a pornit pandemia, a precizat Comitetul Naţional pentru Sănătate. Bilanţul COVID-19 în China a depăşit 81.000 de cazuri şi 3300 de decese; peste 76.000 de pacienţi s-au vindecat.

La nivel mondial, s-au înregistrat peste un milion de cazuri şi mai mult de 50.000 de morţi, conform datelor universităţii americane Johns Hopkins

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.