Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China intenționează să oprescă importurile de deșeuri

deseuri

China intenționează să își reducă importurile de deșeuri solide la zero până anul viitor, cu scopul de a diminua poluarea și de a încuraja reciclatorii să trateze cantități crescute de deșeuri menajere, a declarat joi un oficial al ministerului mediului, potrivit Reuters.

Începând cu anii 1980, China a preluat sute de milioane de tone de hârtie străină, deșeuri de plastic, deșeuri electronice și de fier vechi, spre a fi reciclate.

Beijing a început să limiteze livrările anul trecut, în timp ce autoritățile vamale s-au ocupat de contrabanda cu deșeuri, fapt ce a dus la sute de arestări.

„China va continua să amplifice restricțiile privind importurile de deșeuri și, în cele din urmă, își propune să realizeze importuri zero de deșeuri, până în 2020”, a declarat Qiu Qiwen, directorul diviziei de deșeuri solide a Ministerului Ecologiei și Mediului.

China a importat, anul trecut, 22,6 milioane de tone de deșeuri solide, în scădere cu 47% față de anul anterior, a afirmat ministerul.

În decembrie, Beijing a promis, de asemenea, că va interzice importurile de fier vechi, cupru și aluminiu începând cu luna iulie, iar dreptul de veto va fi acordat în privința produselor precum resturi de oțel inoxidabil și titan, la sfârșitul acestui an. Scopul a fost acela de a bloca importurile tuturor produselor reziduale care ar putea fi obținute pe piața internă. Qiu Qiwen a afirmat că produsele care nu sunt incluse pe lista interzisă ar fi, de asemenea, restricționate până în anul următor, dar materialele de înaltă calitate vor fi totuși acceptate. „În cazul în care deșeurile solide îndeplinesc cerințele standardelor de import ale Chinei și nu constituie niciun pericol, atunci acestea pot fi tratate ca mărfuri comune, nu ca deșeuri”, a adăugat acesta.

Gestionarea deșeurilor a devenit una dintre cele mai mari provocări de mediu ale Chinei. Țara se confruntă cu o presiune imensă pentru a-și spori capacitatea de reciclare, astfel că a lansat deja o schemă de creare a „orașelor fără deșeuri”, construind sute de „baze cuprinzătoare de reciclare”, la nivel național. Cu toate acestea, companiile susțin că statul chinez nu dispune de infrastructura și obiceiurile de tratare a deșeurilor necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.