Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China intră puternic pe piața 5G: Huawei a lansat primul hardware de comunicaţii 5G pentru industria auto

TechNews
Huawei

Huawei Technologies a lansat luni primul hardware de comunicaţii 5G pentru industria auto, semn al ambiţiilor tot mai mari ale companiei de a deveni un furnizor major pentru tehnologia vehiculelor autonome, transmite Reuters, informează News.ro.

Citește și: Alegeri în Spania: tema Cataloniei, subiect de dezbatere între candidați; șeful guvernului a fost aspru criticat

Compania a anunţat că aşa-numitul modul MH5000 este bazat pe cipul 5G Balong 5000, care a fost lansat în ianuarie.

”Pe baza acestui cip, Huawei a dezvoltat primul modul auto 5G, care oferă o viteză mare şi calitate ridicată”, potrivit unui comunicat al companiei.

Huawei a lansat modulul la salonul auto de la Shanghai, care a fost deschis săptămâna trecută şi va continua până joi.

”Ca produs de comunicaţii important pentru viitoarele transporturi auto inteligente, acest modul auto 5G va susţine industria auto să treacă la era 5G”, a anunţat Huawei.

Modulul va contribui la planurile companiei de a începe să comercializeze tehnologia pentru reţele 5G pentru sectorul auto din a doua jumătate a acestui an.

Huawei a testat în ultimii ani tehnologia pentru automobile inteligente conectate în oraşe chineze ca Shanghai, Shenzhen şi Wuxi şi a semnat acorduri de cooperare cu mai mulţi producători auto, între care FAW, Dongfeng şi Changan.

Compania, care este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, vrea să fie lider al reţelelor de nouă generaţie 5G, dar este acuzată de Statele Unite că echipamentele sale pot fi utilizate pentru spionaj, acuzaţie pe care o respinge.

Huawei a publicat tot luni, în premieră, rezultate financiare trimestriale, care au arătat o creştere de 39% a veniturilor în primul trimestru, la 179,7 miliarde de yuani (26,81 miliarde dolari).

Marja de profit a fost de circa 8%, uşor mai ridicată faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

Compania chineză, care este al treilea mare producătorul de smartphone-uri din lume, a anunţat săptămâna trecută că numărul contractelor atrase pentru echipamente 5G a crescut, în pofida campaniei americane împotriva sa.

Astfel, până la sfârşitul lunii martie, Huawei a semnat cu operatorii de telecomunicaţii 40 de contracte comerciale pentru reţele 5G, a livrat peste 70.000 de staţii de telecomunicaţii în întreaga lume şi se aşteaptă să livreze 100.000 până în luna mai.

Huawei a mai anunţat luni că a furnizat 59 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru. Compania nu a publicat date comparative cu anul trecut, dar, potrivit firmei de analiză Strategy Analytics, Huawei a livrat 39,3 milioane de smartphone-uri în primul trimestru din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.