Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China investește masiv în Europa! Construiește o URIAȘĂ reţea de drumuri, linii de căi ferate şi porturi, în valoare de peste 1.000 de miliarde dolari

Xi Jinping

Acorduri în valoare totală de peste 64 de miliarde de dolari au fost semnate la Summitul Noilor Drumuri ale Mătăsii organizat săptămâna aceasta la Beijing, a anunţat sâmbătă preşedintele chinez Xi Jinping, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Citește și: Lodovic Orban reacționează după distribuirea pliantelor cu informații false de la Cluj: 'Niște copilării'

Principiile pieţei urmează să fie aplicate tuturor proiectelor de cooperare desfăşurate în cadrul uriaşei iniţiative vizând multiplicarea schimburilor comerciale între Asia şi Europa, a precizat în discursul cu care a încheiat summitul şeful statului chinez.

Xi şi-a reafirmat totodată angajamentul în favoarea unei dezvoltări ecologice durabile.

Obiectivul proiectului este să ţeasă o uriaşă reţea de drumuri, linii de căi ferate şi porturi în 65 de ţări, în valoare totală de peste 1.000 de miliarde dolari.

Citește și: Continuă TEROAREA în Sri Lanka: trei bărbați s-au autodetonat, iar armata a ripostat și a omorât cel puțin 15 teroriști

În discursul din deschiderea summitului, preşedintele chinez a anunţat că protecţia mediului se va afla în centrul iniţiativei, ”pentru a proteja casa comună în care trăim”. ”Implementarea unor infrastructuri de înaltă calitate, durabile, economice, capabile să răspundă tuturor riscurilor şi tuturor problemelor va ajută ţările să-şi folosească deplin resursele”, a insistat el.

La primul summit, în 2017, Xi Jinping a declarat că băncile chineze urmează să împrumute 380 de miliarde de yuani (56,4 miliarde de dolari) în vederea susţinerii cooperării în cadrul programului Noilor Drumuri ale Mătăsii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.