Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, mesaj TRANȘANT și DIRECT către România, în scandalul rețelelor 5G: 'Să-și formuleze în mod independent și obiectiv politicile!' Acuze către americani

china romania

România este în aceste zile terenul de bătaie între giganții din tehnologia 5G. Vorbim de SUA și China, care duc un conflict economic internațional în acest sens.  Țara noastră a lansat în urmă cu câteva zile un proiect de lege privind implementarea rețelelor 5G, care stabilește condițiile pe care furnizorii de echipamente pentru rețele ar trebui să le îndeplinească.

Chinezii se arată total nemulțumiți de faptul că americanii utilizează conceptul „securității naționale” pentru a elimia din competiție firme precum Huawei. De asemenea, reprezentanții Chinei transmit României să-și formuleze în mod independent și obiectiv propriile politici și legi 5G.

„5G este o inovație comună a comunității internaționale. Ar trebui să accelereze dezvoltarea și aplicarea tehnologiei 5G prin cooperare interstatală spre beneficii comune.

Din păcate, în ultima perioadă, politicienii americani individuali au generalizat folosirea conceptului de „securitate națională". De la intervenția implementării 5G ale altor țări, la constrângerea publică a aliaților pentru a se supune voinței SUA de a exclude Huawei, acești politicienii americani individuali au folosit puterea națională pentru a o suprima pe Huawei la scară globală fără limită și scrupule, în scopul de a împiedica companiile chineze să câștige un avantaj în domeniul 5G.

Este vorba de bullying gol și o manipulare politică, pe care ne opunem cu fermitate. Așa-numitul slogan „Nu este sigur" al SUA a fost scandat timp de doi ani, dar până acum nu s-a prezentat nicio dovadă. Oare nu se poate explica situația? Spre deosebire de propriile sale incidente cum ar fi programul PRISM și o serie de „backdoor". Deci până la urmă, care rețea este nesigură?

5G nu este în niciun caz o problemă a unei întreprinderi sau a unei industrii. Direcția politicii 5G a unei țări reflectă dacă această țară poate garanta siguranța investițiilor străine, dacă poate crea un mediu de afaceri echitabil, drept, deschis și nediscriminatoriu, având o semnificație importantă de „indicator de direcție vânt" pentru mediul de investiții, imaginile internaționale ale unei țări.

Poziția Chinei cu privire la problema 5G este consecventă. Suntem dispuși să fim alături de alte țări pentru a susține principiile economiei de piață și a concurenței libere, pentru a promova schimburile și cooperarea științifică și tehnologică internațională și pentru a permite tehnologiei informaționale sigure, fiabile și de înaltă calitate să ofere un nou impuls pentru redresarea globală și o viață mai bună pentru popoarele tuturor țărilor. Părțile ar trebui să promoveze un concept deschis și cooperant al securității cibernetice, să ia faptele și știința drept criterii de bază, să vadă riscurile de securitate 5G într-o manieră cuprinzătoare și obiectivă și să susțină eforturile, sub mecanismul și cadrul internațional reprezentativ și autoritar universal, de a discuta și formula standardele și regulile de securitate a rețelelor 5G printr-un proces multilateral transparent și inclusiv, să se stabilească un sistem de evaluare și certificare bazat pe încredere și recunoaștere reciprocă, să consolideze cooperarea între industriile din amonte și din aval de-a lungul lanțului industrial, stimulând încrederea în securitate 5G.

Concurența echitabilă este nucleul economiei de piață. Atât normele OMC, cât și reglementările UE respectă principiile egalității, corectitudinii, deschiderii și nediscriminării. Ne opunem ferm excluderii unor companii specifice în domeniul 5G care nu se bazează pe tehnologie și standarde, ne opunem ferm politicilor și reglementărilor discriminatorii și exclusive care încalcă principiile pieței, normele economice și comerciale internaționale. Sperăm că toate țările vor respecta principiile economiei de piață și a concurenței libere și vor depune eforturi împreună pentru a menține un mediu favorabil pentru dezvoltarea 5G.

Depunem speranța că România poate observa intențiile politice ale țărilor relevante, să-și formuleze în mod independent și obiectiv propriile politici și legi 5G, să se asigure nedeterioarea mediului de afaceri echitabil, drept, deschis și nediscriminatoriu, să protejeze drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze în conformitate cu legea, menținând situația generală a cooperării economice și comerciale între China și România”, au declarat reprezentanții Chinei, de la ambasada din București.

Zilele trecute directorul Huawei România, George Zhang, susținea că datele tehnice nu sunt prezentate în proiectul de lege. "Noi putem îndeplinii toate condiţiile menţionate în proiectul de lege în articolul 4, dar recomandăm legiuitorilor să se uite la aspectele tehnice, care nu sunt prezentate şi definite bine. Procedura autorizării nu este clar descrisă, o carenţă importantă. Credem că Huawei va îndeplini toate condiţiile dacă acestea sunt bine definite, pentru că nu suntem doar lideri în tehnologia 5G, ci şi una dintre companiile cele mai des verificate la nivel interaţional în privinţa securităţii cibernetice, fără a se fi descoperit back doors în echipamentele şi soluţiile noastre. Avem un centru de cercetare la Bruxelles în care poate fi verificată tehnologia noastră, deci suntem una dintre puţinele companii care poate întruni aspectele de securitate cibernetică", a spus oficialul Huawei România. Dacă legea va fi adoptată în actuala formulă, iar Huawei va fi exclus din dezvoltarea reţelelor 5G, ţara noastră va avea pierderi de aproximativ 9,2 miliarde de euro, conform estimărilor CEO-ului companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.