Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China nu va aproba un acord 'nedrept' convenit de Oracle şi Walmart cu ByteDance privind viitorul TikTok

Forbes
ByteDance TikTok

Publicaţia Global Times, care este susţinută de statul chinez, a relatat marţi că este improbabil ca China să aprobe un acord ”nedrept” convenit de Oracle şi Walmart cu ByteDance privind viitorul aplicaţiei de video-sharing TikTok, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Cele două companii americane au anunţat că vor cumpăra participaţii la o companie americană nou formată, TikTok Global, care va avea un consiliu de administraţie format în mare parte de americani, pentru a obţine acordul preşedintelui Donald Trump, care a avertizat că în lipsa unui acord va interzice activitatea TikTok în SUA.

În schimb, ByteDance a anunţat că TikTok Global va fi filiala sa din SUA, la care va deţine 80% din acţiuni.

”Este clar că aceşti termeni arată stilul agresiv al Washingtonului şi logica golănească. Afectează securitatea naţională, interesele şi securitatea Chinei”, arată un editorial în engleză publicat de Global Times, luni seara târziu. Editorialul a fost publicat şi în ediţia chineză.

SURPRIZĂ Nicolae Ciucă cere modificarea legii privind pensiile militare

”Din informaţiile oferite de SUA acordul este nedrept. Cedează solicitărilor nerezonabile ale Washingtonului, Este greu pentru noi să credem că Beijinugul va aproba un astfel de acord”, arată editorialul.

Global Times este un tabloid publicat de People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez, dar nu scrie în numele partidului şi al guvernului, spre deosebire de publicaţia sa părinte.

Guvernul chinez s-a abţinut în mare parte să comenteze detaliile acordului, dar Ministerul de Externe a afirmat că Statele Unite ar trebui să ofere un mediu corect şi nediscriminatoriu pentru companiile străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.