Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, "principalul suspect" într-un uriaş act de piraterie informatică în SUA

hacker

Un oficial federal american a numit joi pentru prima dată China ca "principal suspect" în recenta piraterie a datelor personale aparţinând milioanelor de funcţionari federali, relatează AFP. 

În cursul unei conferinţe la Washington, directorul serviciului naţional de informaţii american, James Clapper, a spus clar că China rămâne principalul suspect" în acest act de piraterie, "chiar dacă guvernul american este în continuare pe cale să ancheteze" afacerea, a subliniat Jeffrey Anchukaitis, un purtător de cuvânt al serviciului de informaţii. 

Jeffrey Anchukaitis a confirmat afirmaţiile lui James Clapper prezentate în mass-media americane, făcute cu ocazia unei reuniuni pe tema spionajului geospaţial. 

La începutul lui iunie, guvernul SUA a anunţat furtul de date personale a patru milioane de angajaţi federali americani. 

Ulterior, Washingtonul a fost nevoit să recunoască faptul că hackerii au reuşit, de asemenea, să pătrundă într-o bancă de date federală ce conţine dosarele cu autorizaţiile de acces la date sensibile (de tipul celor din apărare), precum şi la informaţii foarte intime despre persoanele în cauză. 

Surse guvernamentale sub protecţia anonimatului au atribuit acest atac Chinei, însă niciun oficial american nu a acceptat până în prezent să se exprime deschis. 

Unii experţi sunt de părere că acest act de piraterie este la fel de dăunător Statelor Unite ca şi dezvăluirile făcute de Edward Snowden, în special din cauza posibilităţilor de şantaj asupra persoanelor în cauză. 

Pirateria cibernetică este unul din subiectele ridicate de administraţia americană cu prilejul unui summit între cele două puteri mondiale, desfăşurat în această săptămână la Washington. 

În mai 2014, cinci militari chinezi au fost inculpaţi în Statele Unite pentru "piraterie informatică" şi "spionaj economic".AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.