Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul politic chinez îmbrățișează retorica Kremlinului: China propune negocieri pentru toate conflictele, inclusiv pentru cel ucrainean

pipeline-journal.net
gaze china rusia

Guvernul chinez va promova discuții de pace pentru a rezolva conflictele și problemele internaționale, inclusiv criza din Ucraina, a declarat marți ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, prezent la Moscova la o „conferință privind securitatea internațională”, relatează TASS.

„Rămânem angajați să facilităm discuțiile de pace și să construim un consens internațional mai larg pentru soluționarea diferendelor, fie că este vorba despre Afganistan, Siria, Peninsula Coreeană, criza din Ucraina sau problema nucleară iraniană”, a spus el.

Înaltul oficial chinez a subliniat că existența contradicțiilor între țări este o consecință naturală a interconexiunii lumii moderne. "Cheia este soluționarea diferențelor printr-o comunicare sinceră. China a susținut întotdeauna aprofundarea încrederii reciproce, construirea consensului și depășirea diferențelor și soluționarea corectă a diferențelor prin dialog", a spus ministrul apărării.

Afirmațiile acestuia vin în contextul în care Ucraina spune că nu poate exista negocieri cu rușii, singura modalitatea de încheiere a războiului fiind retragerea sau alungarea tuturor soldaților ruși din teritoriile ocupate ilegal în Ucraina. De cealaltă parte, Rusia se declară dispusă să negocieze un armistițiu, însă cu Statele Unite pe care le consideră adevăratul adversar.

La conferința de la Moscova participă peste 800 de delegați din 76 de țări și nu există state occidentale pe listă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.