Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China pune piciorul ÎN PRAG după ultima rachetă lansată de Coreea de Nord: 'Nu faceţi gesturi care agravează tensiunile'

Daily Star
china, N korea

China este "extrem de îngrijorată" şi "se opune cu tărie" noului test de rachetă nord-coreean, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, care a îndemnat totodată Phenianul să se abţină de la escaladarea tensiunilor, transmit dpa şi Reuters.

"China îndeamnă cu tărie Coreea de Nord să respecte rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU", a afirmat Geng Shuang. "Nu faceţi gesturi care agravează tensiunile legate de situaţia din peninsulă", a spus acesta, potrivit Agerpres.

Citește și: Japonia 'a luat FOC' în urma tirului cu rachetă lansat de Coreea de Nord: 'Ne vom mări la maxim presiunea'

China speră ca toate părţile să acţioneze cu precauţie pentru menţinere păcii şi stabilităţii, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAE chinez în conferinţa de presă obişnuită.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) a anunţat miercuri că a efectuat un test reuşit al unei noi rachete balistice intercontinentale despre care susţine că este "echipată cu o ogivă grea extrem de mare capabilă să lovească întreg continentul american". Ulterior, preşedintele american, Donald Trump, a lansat un avertisment serios Coreei de Nord, făgăduind: "ne vom ocupa de asta".

Phenianul nu a furnizat imagini care să poată fi analizate de experţi independenţi, dar primele evaluări ale traiectoriei arată că este vorba într-adevăr de o rachetă mai puternică, având o rază de acţiune estimată de 13.000 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.