Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia 'a luat FOC' în urma tirului cu rachetă lansat de Coreea de Nord: 'Ne vom mări la maxim presiunea'

racheta

Premierul japonez, Shinzo Abe, a calificat drept un "act violent" care "nu poate fi tolerat" tirul cu rachetă efectuat în primele ore ale zilei de miercuri de Coreea de Nord şi a lansat un apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

"Nu vom ceda niciodată la niciun act de provocare. Ne vom mări la maxim presiunea" asupra Phenianului, a declarat presei Shinzo Abe.

Citește și: Reacție FULGER a lui Donald Trump, după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă: 'Ne vom OCUPA de asta!'

Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate, solicitată de Washington, Tokyo şi Seul după tirul balistic al Phenianului, urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 21.30 GMT, a anunţat misiunea americană la Naţiunile Unite.

Consiliul de Securitate a adoptat în vară două serii de sancţiuni economice severe împotriva Coreii de Nord după tiruri cu rachete balistice intercontinentale şi un test nuclear. Washingtonul a făcut cunoscut marţi că doreşte "noi măsuri" care să includă "dreptul de a interzice traficul maritim transportând bunuri spre şi dinspre Coreea de Nord".

SUA au afirmat că a fost o rachetă intercontinentală. La rândul său, ministrul nipon al apărării a estimat că aceasta trebuie să fi căzut în zona economică exclusivă a Japoniei.

Citește și: Detalii ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre racheta lansată de Coreea de Nord: Pentagonul a anunțat cât a zburat și unde s-a prăbușit

"Presupunem că a căzut în interiorul zonei noastre economice exclusive", a spus presei Itsunori Onodera, conform Agerpres.

Mai devreme, Pentagonul anunţase că racheta a zburat 1.000 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.