Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se află încă 'pe primul loc' pentru activități ilicite bazate pe criptomonede

thecoin.news
china bitcoin criptomonede

Un nou raport al Chainalysis a constatat că, în timp ce ponderea Chinei în fluxurile de criptare infracționale la nivel mondial a scăzut din al treilea trimestru al anului 2019, țara reprezintă în continuare o cantitate disproporționată de activitate de criptomonede ilicită.

China raport, a declarat că în valoare de cripto, mai mult de 2,2 miliarde $ au fost trimise de la portofele din China, la adresele asociate activității ilicite în perioada aprilie 2019 și iunie 2021.

Adresele chineze au primit, de asemenea, active digitale în valoare de peste 2 miliarde de dolari, legate de activități nefaste, cum ar fi escrocheriile și piețele darknet . În ciuda acestui fapt, raportul spune că infracțiunile au scăzut semnificativ:

„Volumul tranzacțiilor din China cu adrese ilicite a scăzut drastic în perioada studiată, atât în ​​ceea ce privește valoarea brută, cât și în raport cu alte țări. O mare parte a scăderii se datorează absenței schemelor Ponzi la scară largă, precum înșelătoria 2019 PlusToken. ”

Chainalysis a adăugat că, „Deși China rămâne una dintre țările de top în ceea ce privește volumul tranzacțiilor ilicite, obișnuia să le bată pe toate celelalte cu o marjă largă, sugerând că infracțiunile legate de criptomonede din țară au scăzut”.

Autorii citează „datele istorice ale tranzacțiilor” sugerând că brokerii chinezi (OTC) bitcoin „au jucat un rol supradimensionat în facilitarea spălării banilor pentru cei implicați în infracțiuni bazate pe criptomonede”.

Raportul adaugă că „marea majoritate” a fluxurilor de criptare chinezești ilicite au fost asociate cu activități de înșelătorie, deși spălarea banilor bazată pe active digitale este încă „efectuată în mod disproporționat în China”.

Chainalysis a menționat că guvernul central al Chinei a efectuat în iunie peste 1.100 de arestări asociate cu spălarea banilor bazată pe active digitale, indicând dorința de a contracara sectorul.

„Va fi interesant să vedem dacă arestările duc la o scădere a fluxurilor de fonduri ilicite către întreprinderile din China cu criptomonede și comercianții OTC.”

Chainalysis speculează că dorința Chinei de a reprima criptomonedele descentralizate poate submina statutul națiunii ca o superputere mondială cripto.

Raportul atribuie ostilității reînnoite a Chinei față de activele criptografice descentralizate planurilor sale de adoptare pe scară largă a yuanului digital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.