Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se pregăteşte de RĂZBOI: Are o super-armă cu laser pentru operaţiuni antiteroriste

SCM
china, baza africa

Comuniştii din China se alătură Occidentului. Cel puţin asta rezultă după ultima mişcare a celor de la Beijing. S-a creat u super armă pentru operaţiuni antiteroriste. Chinezii spun că au pus la punct un nou laser care este capabil să lovească ținte aflate la cel mult 200 de metri. Arma urmează să fie folosită în operațiunile de combatere a terorismului, conform unui reportaj al televiziunii de stat chineze, conform evz.ro.

Citește și: Milioane de români sunt vizați: Ce trebuie să facă toți cei care au termopane la bucătărie și centrală electrică

Arma a fost prezentată recent în cadrul unui exercițiu de combatere a terorismului desfășurat în provincia Hunan din centrul Chinei. Hongfeng, o companie afiliată China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC), a prezentat arma, care trage mai repede și mai precis, în comparație cu arme de tip clasic. Arma nu emite niciun sunet, nici lumină vizibilă cu ochiul liber atunci când se trage cu ea, a declarat pentru cotidianul chinez de limbă engleză Global Times, Yan Azhe, unul dintre inginerii care au proiectat-o. De asemenea, este ușor de folosit, deoarece nu are recul și este ieftin de întreținut, a mai declarat Yan.

Citeşte şi: Irina Begu le ia banii rușilor: Performanță mare în turneul de la Moscova, unde Maria Șarapova a pierdut în primul tur

În cursul recentului exercițiu anti-terorist din Hunan, s-au folosit o gamă largă de echipamente de ultimă generație pentru lupta împotriva antiterorismului, cum ar fi: o mănușă fabricată dintr-un material special ce împiedică tăierea sau înjunghierea utilizatorului cu obiecte metalice; un scut multifuncțional care-i derutează pe teroriști cu raze laser și zgomote, precum și un emițător electronic de șocuri, se menționează în același reportaj.

Citește și: Gigantul LIDL, implicat într-un nou scandal uriaș: Cum a stârnit furia femeilor printr-o mare gafă

Arma este considerată utilă forțelor de securitate chineze care desfășoară operațiuni de combatere a terorismului, mai ales în provincia Xinjiang. Xinjiang, unde trăiesc peste 10 milioane de musulmani uyguri, a fost scena unor proteste, în ultimii ani, ca urmare a deciziei autorităților de a coloniza provincia cu huni proveniți din alte zone ale țării. China acuză mișcarea separatistă pentru Turkistanul de Est de numeroase atentate în interiorul și în afara provinciei Xinjiang, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.