Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China spune că nu face testarea în masă: Se axează pe testarea grupurilor de risc

CNBC
china coronavirus

China se va concentra pe testarea pentru COVID-19 a grupurilor cu risc înalt, cum sunt persoanele venite din zone cu focare de infecţie sau persoane cu simptome, a declarat luni şeful unui institut de cercetare de vârf, sugerând astfel că autorităţile nu se grăbesc să testeze pe scară largă, transmite Reuters.

Guvernul chinez afirmase recent că intenţionează să realizeze o testare mai extinsă pentru a-i identifica rapid şi izola pe purtătorii de coronavirus, în urma înmulţirii cazurilor având legătură cu persoane venite din străinătate şi cu noi transmiteri locale.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

China a recunoscut însă că acurateţea testelor trebuie îmbunătăţită şi că trebuie înfiinţate mai multe laboratoare, scrie agerpres.ro.

'Strategia actuală de testare corespunde cu strategia noastră de control şi prevenţie a epidemiei', a declarat luni Jin Qi, preşedintele Institutului de Biologie Patogenă al Academiei Chineze de Ştiinţe Medicale.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Testele sunt realizate mai ales asupra grupurilor cu risc înalt, cum sunt persoanele cu simptome sau cele din zone infectate, şcoli şi spitale, le-a declarat Jin reporterilor într-un briefing de presă la Beijing.

Alte grupuri care necesită testări, cum sunt cei care revin să lucreze în activităţi ce implică o mare densitate de oameni, vor fi testate cât mai mult în măsura posibilului, a adăugat el.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

Wuhan din provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei în China, a dublat numărul de teste la 60.000-65.000 pe zi de când oraşul a ieşit din izolare pe 8 aprilie.

Unele provincii îi obligă pe cei veniţi din regiunile cu risc mediu spre ridicat să fie testaţi înainte de a le permite accesul. Carantinarea la sosire este un lucru obişnuit.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu vești noi! Ce locații vor fi redeschise

Pentru a urmări statusul rezultatelor testărilor, guvernul a lansat recent un serviciu mobil online care le permite oamenilor să ţină o istorie a acestora.

Majoritatea cazurilor noi raportate în aprilie au fost persoane venite din străinătate şi care i-au infectat pe alţii cu care au intrat în contact.

Citește și: PSD anunță că-i pregătește o mare lovitură Guvernului Orban! Ofensiva pe care o va demara imediat după încetarea stării de urgență

Harbin, capitala provinciei Heilongjiang şi oraşul său cel mai populat, încearcă să aducă sub control în această lună un focar local de infectare care s-a propagat în provincia vecină Mongolia Interioară şi în provincia Liaoning.

Un motiv de preocupare este faptul că unele persoane au ieşit pozitive la coronavirus doar după mai multe runde de testare.

Citește și: Proiect bombă! Pedepsele vor fi majorate

Lipsa de fiabilitate a testării ar putea submina eforturile de repornire a celei de-a doua economii a lumii în contextul în care restricţiile de deplasare internă sunt relaxate pentru a facilita mişcarea muncitorilor migranţi, călătoriile de afaceri şi turismul intern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.