Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China susține că disputa comercială cu SUA dăunează exportatorilor americani

china sua

China este forțată să se riposteze împotriva Statelor Unite în disputa lor comercială, iar exportatorii americani, inclusiv furnizorii de gaze naturale lichefiate, vor fi cu siguranță afectaţi, a declarat ministrul chinez al comerțului, Wang Shouwen, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Riposta Beijingului ar oferi oportunități altor țări exportatoare de GNL, a declarat Wang la o conferință de presă marți, adăugând că Australia este o sursă importantă de carburanţi pentru China.

Statele Unite și China au impus luni noi taxe pentru bunurile celuilalt, deoarece cele mai mari două economii din lume nu au arătat semne de a se abate de la o dispută comercială din ce în ce mai aprigă, care se așteaptă să aferteze creșterea economică globală.

Citește și: Secretarul general al ONU face apel 'pentru o mai mare solidaritate în promovarea păcii, a drepturilor omului și a dezvoltării durabile'

Beijingul a declarat că este dispus să reînceapă negocierile comerciale cu Washingtonul dacă discuțiile sunt "bazate pe respect reciproc și egalitate", potrivit unei cărți albe privind disputa publicată luni de Consiliul de Stat din China.

Statele Unite vor câștiga mai mult din comerțul chinezo-american, a declarat reprezentantul comercial al Chinei Fu Ziying în cadrul aceleiași conferințe de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.