Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU face apel 'pentru o mai mare solidaritate în promovarea păcii, a drepturilor omului și a dezvoltării durabile'

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Secretarul general ONU Antonio Guterres va prezenta marţi în deschiderea întâlnirii anuale o imagine a stării naţiunilor subliniind distrugerea încrederii în lume, nevoia de a contracara unilateralismul și de a revigora cooperarea internațională care este fundamentul organizației, relatează AP, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq, a făcut un preambul al discursului lui Guterres spunând că va "suna de asemenea alarma privind schimbările climatice" și va sublinia că toți oamenii trebuie să beneficieze de noile tehnologii, dar să fie protejați "de pericolele din spaţiul virtual, de la armatizarea inteligenței artificiale".

Citește și: Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite condamnă atacul comis în timpul unei parade militare din Ahvaz

Guterres va face apel "pentru o mai mare solidaritate în promovarea păcii, a drepturilor omului și a dezvoltării durabile", a spus el.

În acest an, 133 de lideri mondiali sunt așteptați să participe la întălnirea anuală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în creștere de la 114 faţă de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.