Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, țara plasticului, ia o decizie istorică: INTERZICE pungile și materialele de unică folosință din plastic

TOTB.ro
peturi plastic

China, unul din cei mai mari utilizatori de plastic din lume, are în plan interzicerea completă a pungilor și uneltelor de unică folosință din plastic, în toate orașele și localitățile, până în anul 2022, transmite luni site-ul BBC.

Pungile nedegradabile vor vor fi interzise în marile orașe până la finalul acestui an, urmând ca interdicția să fie aplicată în toate orașele din China până în 2022. De asemenea, până la finalul lui 2020, în industria restaurantelor va fi interzisă complet folosirea paiurilor de unică folosință, informează mediafax.ro.

Citește și: Tremură Guvernul Orban! Victor Ponta zguduie scena politică! Condiția pentru a vota moțiunea de cenzură

China se luptă de ani buni să gestioneze gunoiul pe care îl generează cei 1,4 miliarde de cetățeni, iar cea mai mare groapă de gunoi a țării, ce are dimensiunea a aproximativ 100 de terenuri de fotbal, este deja plină, cu 25 de ani înainte de termenul prognozat.

Doar în 2017, China a colectat 215 milioane de tone de deșeuri menajere urbane, în timp ce în 2010 producea 60 milioane de tone de deșeuri de plastic, urmată de Statele Unite cu 38 milioane de tone. Cifrele privind reciclarea în China nu sunt disponibile.

Citește și: Rareș Bogdan și Ludovic Orban, out din cursa pentru Primăria Capitalei! Cine va candida din partea PNL

Duminică, Comisia chineză pentru Dezvoltare și Reformă a emis o nouă foaie de parcurs în domeniul deșeurilor ce urmează să fie pusă în aplicare în următorii cinci ani.

Sub noile reguli, pungile de plastic de unică folosință vor fi interzise în toate orașele și localitățile până în 2022. Totuși, companiile care vând în piețe produse proaspete vor fi scutite până în 2025.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

De asemenea, va fi interzisă producerea și vânzarea pungilor din plastic cu o grosime mai mică de 0,025 milimetri, în timp ce industria restaurantelor trebuie să reducă utilizarea articolelor de unică folosință din plastic cu 30%. Până în 2025, toate hotelurile vor avea interzis de la folosirea oricăror unelte și materiale de unică folosință din plastic.

China nu este singura țară din Asia care a început o companie împotriva materialelor de unică folosință din plastic. Thailanda a anunțat la începutul acestui an că pungile de plastic de unică folosință vor fi interzise în marile magazine, cu o interdicție completă în întreaga țară până în 2021.

Citește și: Olguța Vasilescu a făcut anunțul! Planul pe care îl are PSD

O decizie similară a fost luată și de către Uniunea Europeană în 2019. În luna mai, Consiliul UE a adoptat un set de măsuri menite să reducă deșeurile marine provenite de la cele zece articole din plastic de unică folosință care se găsesc cel mai frecvent pe plajele europene, precum și echipamentele de pescuit abandonate și materialele plastice oxodegradabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.