Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China testează o SUPER-ARMĂ în contextul tensiunilor cu SUA din Marea Chinei de Sud / VIDEO

China testează primul său model de avion de vânătoare 'invizibil', J-20, care va intra în funcţiune în viitorul apropiat, în contextul în care au apărut în presă imagini care sugerau că acest tip de avion militar face deja parte din flota aeriană activă chineză, relatează miercuri agenţia de presă Reuters.

Beijingul se aşteaptă ca avionul J-20, care nu poate fi reperat de sistemele radar, să ajute la recuperarea diferenţelor pe care China le are faţă de SUA (ce deţin modelul de avion 'invizibil' F-22 Raptor, produs de compania Lockheed Martin) în termeni de dotare a forţelor sale militare.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

Atât modelul J-20, cât şi un alt model nou, avionul de transport Y-20, încă se află în etapa de testare a performanţelor tehnice, a precizat în reprezentant al Forţelor aeriene chineze.

''În viitorul apropiat, J-20 şi Y-20 vor fi echipate pentru a putea fi utilizate, sporind capacitatea Forţelor aeriene chineze de a-şi îndeplini misiunea'', a adăugat el.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

''În ultimii ani, China s-a bazat mai ales pe capacitatea sa de a dezvolta noi arme. Există o cerere absolut justificată de protejare a suveranităţii, a securităţii şi a integrităţii teritoriale. Este o garanţie obligatorie a dezvoltării paşnice'', se menţionează într-o declaraţie a Forţelor aeriene chineze, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.