Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va deschide duminică frontiera cu Hong Kong pentru prima dată în ultimii trei ani

theglobeandmail.com
china

China va redeschide duminică frontiera cu regiunea administrativă specială Hong Kong pentru prima dată în ultimii trei ani, în contextul relaxării restricţiilor impuse de COVID-19 care i-au afectat creşterea economică, informează Reuters.

Redeschiderea frontierei va implica reluarea călătoriilor fără măsuri de carantină între Hong Kong şi partea continentală a Chinei, deşi ea se va face într-o manieră ''graduală şi ordonată'', a explicat Biroul chinez pentru Hong Kong şi Macao.

Până la jumătatea lui 2022, când a început să relaxeze unele restricţii, Hong Kong a urmat exemplul Chinei în adoptarea unei ''politici de zero COVID''.

Fosta colonie britanică a renunţat la toate restricţiile legate de COVID-19 în decembrie anul trecut, dar purtarea măştilor a rămas obligatorie, cu excepţia perioadelor de exerciţii fizice.

Liderul hong-konghez John Lee a declarat joi că începând din 8 ianuarie cel mult 60.000 de persoane pe zi vor putea trece din Hong Kong în China sau invers.

''A intra în partea continentală via Hong Kong devine o alegere fezabilă şi foarte realistă. Măsura va avea un efect foarte pozitiv în termeni de atragere a investiţiilor străine şi a talentelor'', a spus Lee.

Locuitorii Hong Kong-ului pot ajunge în partea continentală a Chinei via aeroportul oraşului sau doar prin două puncte de control, unul la golful Shenzhen şi celălalt prin intermediul podului Hong Kong-Zhuhai-Macao, informează Agerpres.

Majoritatea celorlalte puncte frontaliere, printre care terminalul pentru trenuri de mare viteză din West Kowloon, au fost închise începând din primele luni ale anului 2020.

Înaintea exploziei cazurilor de coronavirus în China la finalul lui 2019, în fiecare an aveau loc peste 236 de milioane de treceri a frontierei dintre Hong Kong şi China continentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.