Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va introduce consilierea prenupţială pentru a limita numărul crescut de divorţuri

facebook.com
verigheta divort

Guvernul chinez va introduce consilierea prenupţială pentru viitorii soţi pentru a limita numărul de divorţuri, în creştere puternică în ultimele două decenii, informează joi AFP.

În 2019, 4,15 milioane de divorţuri au fost înregistrate în China, comparativ cu 1,3 milioane în 2003, anul instaurării divorţului prin consimţământ reciproc, conform Ministerului Afacerilor Civile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Într-o încercare de a opri această tendinţă, serviciile de înregistrate a căsătoriilor vor trebui să le propună consiliere viitorilor soţi, pentru a evita eventuale conflicte familiale, conform unei directive publicate marţi de Ministerul Afacerilor Civile şi Federaţia Femeilor Chineze.

Textul nu indică exact dacă această consiliere va fi obligatorie pentru toţi viitorii soţi şi nici cine ar trebui să plătească taxele aferente.

Creşterea numărului de divorţuri a devenit o sursă de preocupare pentru autorităţi, care îşi doresc o mai mare rată a natalităţii.

Însă ingerinţele autorităţilor în sfera privată au stârnit numeroase critici, în special măsura din luna martie de a introduce o lună de reflecţie înainte de pronunţarea divorţului.

Citește și: Ședință importantă la Guvern - Vești bune pentru cei care au lucrat la negru: își pot plăti stagiul de cotizare

Această nouă procedură, care va fi înscrisă în Codul Civil în 2021, precum şi introducerea unei ceremonii de căsătorie "mai solemnă şi serioasă" au stârnit ironii pe reţelele de socializare.

Astfel, hashtag-ul "ţara mea vrea să întărească înregistrarea căsătoriei", care ia în derâdere această reglementare, a fost văzut de 679 de milioane de ori pe reţeaua de socializare Wibo, echivalentul Twitter în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.