Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China vrea să ajungă pe Marte: Va fi lansată misiunea 'Tianwen-1'

marte

A început numărătoare inversă până la lansarea pe Marte a misiunii chineze „Tianwen-1”, compusă dintr-o sondă care va intra pe orbita planetei roșii și un rover care va coborî la suprafață pentru a căuta apă, transmite RAINews.it citat de RADOR, anunță romania-actualitati.ro.

Este a doua dintre cele trei misiuni robotice pe Marte, programate pentru luna iulie, după nava spațială Hope a Emiratelor Unite, care a plecat pe 20 și roverul american Perseverance, care va fi lansat pe data de 30.

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

Nu există încă un program oficial pentru misiunea chineză pe Marte, a cărei lansare este prevăzută de la baza Wenchang, pe insula Hainan, cu o rachetă Long-March 5, aflată la primul zbor operațional.

Potrivit site-ului american Spaceflightnow, singurele indicii cu privire la ora lansării sunt notificările publice care cer navelor ca joi, 23 iulie, între orele 6.00 și 9.00 ora italiană, să evite zonele de-a lungul rutei de zbor a lansatorului.

Pentru China, aceasta este a doua încercare de a ajunge pe Marte, după sonda Yinghuo-1 care, în 2011, a plecat ataşată de misiunea rusă Phobos-Grunt, care nu a reușit să părăsească orbita Pământului.

De această dată, misiunea este în totalitate chineză și se bazează pe experiența acumulată în misiunile lunare.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

„Profitând de moștenirea tehnică a programului chinez de explorare lunară, strategia națională a Chinei a ales Marte drept următoarea țintă pentru explorarea planetară”, a specificat șeful programului de explorare chinez pentru Marte, Wan Weixing, în articolul despre misiune, publicat de revista Nature Astronomy în luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.