Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii deja trăiesc în viitor: în timp ce multe țări nici măcar nu au rețeaua 5G, ei deja discută despre 6G - ce conține noua rețea

it computer tehnologie

Tehnologia 6G va revoluţiona fundamental dezvoltarea şi interacţiunea inteligenţei artificiale, iar beneficiile acesteia vor deveni accesibile pentru mai mulţi utilizatori, susţine Institutul de Cercetare Oppo, entitate care a lansat oficial prima sa Carte Albă despre tehnologia 6G, intitulată "6G AI-Cube Intelligent Networking", informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei de tehnologie, transmis luni AGERPRES, documentul reprezintă una dintre primele iniţiative din industria telecomunicaţiilor care oferă o viziune detaliată asupra arhitecturii, dar şi a modurilor de aplicare a noilor reţele. Tratatul îşi propune să devină un reper în dezvoltarea viitoarelor reţele de comunicaţii.

În prezent, Oppo a dezvoltat o echipă de pre-cercetare pentru a efectua cercetări preliminare cu privire la cerinţele tehnice 6G, tehnologiile de bază şi caracteristicile sistemului.

Specialiştii companiei consideră că reţelele 6G vor schimba fundamental modul de interacţiune al oamenilor cu inteligenţa artificială, cu atât mai mult cu cât acestea vor deveni accesibile pentru oricine.

"Dispozitivele inteligente compatibile cu 6G vor deveni componente importante ale inteligenţei artificiale, fiind echipate cu algoritmi şi aplicaţii care permit noi experienţe captivante, care vor reprezenta temeiul dezvoltării modelelor şi mai avansate de inteligenţă artificială. Spre exemplu, prin implementarea reţelelor 6G, vehiculele autonome vor putea corobora informaţiile referitoare la localizarea vehiculului şi informaţii precum starea vremii în zona respectivă, dată, oră etc. Vehiculele vor putea descărca algoritmii utilizaţi de nenumărate alte autoturisme oferind astfel o călătorie sigură şi confortabilă a pasagerilor", susţine sursa citată.

Lucrarea despre 6G reprezintă un pas important pentru introducerea Planului de Funcţii AI, având în vedere că rulează atât formatul tradiţional CP (planul de control) (PC), cât şi cele UP (planul utilizatorului) creând o arhitectură unică de Intelligent Cube/Cub Inteligent.

"Dezvoltarea tehnologiei trebuie întotdeauna orientată spre viitor. Comunicaţiile mobile evoluează în medie la o perioadă de zece ani şi se aşteaptă ca standardizarea următoarei generaţii de tehnologii de comunicaţii să înceapă în 2025, urmând ca implementarea comercială să aibă loc în jurul anului 2035. Oppo preconizează că în 2035 numărul agenţilor inteligenţi din lume va depăşi cu mult numărul oamenilor. Prin urmare, următoarea generaţie de tehnologii din comunicaţii, 6G, va trebui să satisfacă nu doar nevoile oamenilor, ci ale tuturor formelor de inteligenţă. Bazându-ne pe acest scop final, am început o cercetare tehnică şi proiectare timpurie a sistemelor 6G", declară Henry Tang, Chief 5G Scientist la Oppo.

Oppo, unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente, a lansat primul său telefon în anul 2008.

În prezent, compania este prezentă în peste 40 de ţări şi regiuni, are şase institute de cercetare şi cinci centre de cercetare/dezvoltare la nivel global, respectiv un centru internaţional de design la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.