Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii nu mai suportă lockdown-ul impus de autorități: Strategia 'zero Covid' provoacă iritare în cel mai populat oraș al Chinei

CNBC
china coronavirus

Locuitorii din Shanghai, plasaţi din nou în izolare, au recurs la reţelele sociale pentru a-şi exprima iritarea şi pentru a pune la îndoială eficienţa menţinerii strategiei "zero-COVID" de către China în cel mai populat oraş al său, relatează miercuri Reuters.

Metropola de 25 de milioane de locuitori a devenit în ultimele zile epicentrul chinez al unui nou val de contaminări, asociat variantei Omicron, care a început să se accelereze la începutul lunii martie şi pune la grea încercare strategia chineză "zero Covid".

Videoclipuri şi imagini cu centre de carantină aglomerate au fost postate pe reţelele de social media în condiţiile în care autorităţile au extins lockdown-ul instituit iniţial în estul oraşului către părţi din vestul metropolei chineze, numeroase persoane plângându-se că nu au acces la tratamente medicale şi întâmpină dificultăţi în achiziţionarea de alimente.

Autorităţile din Shanghai au renunţat duminică la abordarea ţintită şi au anunţat impunerea unui lockdown în două etape după ce numărul total de noi cazuri la nivel local a ajuns la peste 13.000 în nouă zile. Oficialii au raportat miercuri că noile cazuri zilnice au crescut cu o treime pe 29 martie comparativ cu ziua precedentă.

Deşi cifrele sunt mici în raport cu cele la nivel global, abordarea Chinei de "eliminare dinamică" înseamnă că toate persoanele care sunt testate pozitiv sunt trimise la centrele de carantină sau la spitale. Persoanele de contact şi vecinii trebuie să rămână în carantină în locuinţe.

Distribuţia în Shanghai a milioane de truse de autotestare pentru detecţia rapidă a cazurilor, aprobată de China luna aceasta, a provocat, de asemenea, o oarecare confuzie şi teamă în rândul locuitorilor. Numeroase persoane şi-au exprimat totodată frustrarea cu privire la accesul la îngrijiri medicale şi s-au plâns de dificultăţi în achiziţionarea de alimente în condiţiile în care serviciile de livrare sunt supraaglomerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.