Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii vor să cumpere rafinăria Petrotel. Răspunsul Lukoil

rafinarie lukoil

O companie petrolieră chineză a contactat LukOil pentru a iniţia negocieri în vederea vânzării rafinăriei din România, dar grupul rus a declinat oferta de discuţii, afirmă surse citate de Reuters, precizând că scrisoarea de intenţie a fost adresată în martie.

Potrivit Reuters, Ion Epureanu, directorul general al companiei Kajel Holdings Limited, cu sediul în Insulele Virgine britanice a transmis Lukoil, într-o scrisoare din martie 2015, că există o oportunitate pentru iniţiarea discuţiilor în vederea vânzării rafinăriei Petrotel Ploieşti.

Vezi şi: Sechestru pe conturile LUKOIL: Prejudiciu de peste două miliarde de euro

Kajel Holdings a fost mandatată de compania China Peace Petroleum Group, cu sediul la Beijing, specializată în importul şi exportul de produse petroliere.

Un purtător de cuvânt al LukOil a confirmat primirea scrisorii, reiterând că nu există niciun plan de vânzare a rafinăriei din România. Ion Epureanu a confirmat trimiterea scrisorii, fără însă a face comentarii. Reuters nu a putut lua legătura cu reprezentanţii China Peace Petroleum Group, notează Mediafax.

Vezi şi: Lukoil cere intervenția președintelui Klaus Iohannis! Scrisoare de la ruși / VIDEO

Thomas Muller, vicepreşedinte al LukOil, a confirmat săptămâna trecută că au existat oferte pentru rafinăria de la Ploieşti, subliniind însă că nu este de vânzare.

LukOil a cerut intervenţia Comisiei Europene în ancheta din România care vizează compania, argumentând că este vorba de măsuri impuse de "o instanţă judiciară relativ mică" dar care au un "impact european". Thomas Muller, vicepreşedintele LukOil, a atras atenţia că ar putea fi puse sub sechestru active în valoare de 2,2 miliarde de euro, inclusiv conturi bancare din Marea Britanie şi Olanda.

Vezi şi: Lukoil cere ajutorul Comisiei Europene în conflictul cu justiția română

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.