Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgia robotică, indicată în tratamentul herniilor abdominale

chirurgia robotica

Herniile abdominale apar prin exteriorizarea subcutanată a unui organ din abdomen printr-un punct slab preexistent al peretelui abdominal. La nivelul peretelui abdominal se regăsesc mai multe puncte slabe anatomice, precum: linia albă, regiunea ombilicală, regiunea costo-iliacă, regiunea inghinală și regiunea femurală. Pe lângă acestea, herniile abdominale se pot produce și prin punctele slabe create în urma inciziilor, după o intervenție chirurgicală anterioară. Acest tip de hernii poartă numele de eventrații postoperatorii.

Indiferent de cauzele apariției și localizarea herniilor peretelui abdominal, având în vedere potențialele complicații amenințătoare de viață (ocluzii intestinale, perforații sau necroze ale organelor herniate), singurul tratament care poate asigura vindecarea este cel chirurgical.

Intervențiile curative implică montarea unei proteze (plasă chirurgicală), în majoritatea cazurilor confecționată din polimeri sintetici, la nivelul peretelui abdominal. O astfel de plasă este bine tolerată de organism, fiind integrată complet în decurs de câteva săptămâni de la intervenție.

Inițial, în procedeele chirurgicale clasice, plasele se montau prin incizii largi. Odată cu evoluția tehnologiei medicale, chirurgia minim invazivă a luat locul celei clasice în tratamentul defectelor peretelui abdominal. Cea mai avansată tehnică, cu maximă utilitate în herniile dificile, este chirurgia minim invazivă robotică. Prin abordul robotic, chirurgul poate efectua disecții laborioase, de foarte mare finețe, poate vizualiza și respecta structuri anatomice altfel „invizibile”, precum vase foarte mici de sânge, filete nervoase subțiri etc. Astfel, sângerarea intraoperatorie este mult redusă, durerile postoperatorii sunt mai mici, iar recuperarea pacienților este mult mai rapidă. Coroborat cu folosirea plasei chirurgicale, care reduce aproape în totalitate tensiunea rezultată după închiderea defectului parietal, chirurgia robotică permite reluarea precoce a activităților fizice obișnuite.

Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziția pacienților cea mai performantă tehnologie de chirurgie robotică disponibilă în acest moment pe piața medicală internațională: sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi. Cu ajutorul acestui sistem tehnologic de ultimă generație, pacienții beneficiază de intervenții chirurgicale moderne, sigure, cu risc minim de complicații și cu o recuperare rapidă.

„Abordul robotic, datorită avantajelor tehnologice (imagine 3D HD, instrumente articulate și precizie sporită), permite o acuratețe superioară și siguranța menajării structurilor nervoase, cu prognostic operator mai bun. Riscul de complicații scăzut are un impact semnificativ asupra calității vieții pacientului. Siguranța sporită a actului chirurgical, cu spitalizare redusă și recuperare rapidă sunt beneficiile majore ale chirurgiei robotice”, explică Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR.

Echipa chirurgicală experimentată din Spitalul Clinic SANADOR oferă, cu ajutorul robotului da Vinci Xi, o gamă extinsă de intervenții chirurgicale minim invazive din sfera chirurgiei generale, urologiei și ginecologiei. Printre indicațiile importante ale intervențiilor robotice se numără și herniile abdominale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.