Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgul Adina Alberts vorbește despre tradițiile din Joia Mare și despre experiențele ei cu oamenii asemănători lui Iuda!

Joia Mare vine cu o încărcătură spirituală profundă, această zi fiind plină de semnificații biblice și de tradiții. În această zi sfântă ortodoxia pomenește, printre altele, de trădarea lui Iuda, care a venit la "Cina cea de taină". Doctorul Adina Alberts a mărturisit că a întâlnit, de-a lungul vieții, mulți „Iuda” și, de aceea, astăzi respectă cu sfințenie tradiția de a nu se pupa cu nimeni.

„Iuda a venit la „Cina cea de taină" însoțit de o mulțime de oameni înarmați cu săbii și ciomege și le-a spus că pe acela pe care îl va săruta, pe acela ei trebuie să îl prindă. Iar Iuda l-a sărutat pe Iisus. Inspirată din această relatare biblică, tradiția spune că în Joia Mare nu este bine să săruți pe nimeni, și nici să te lași sărutat, pentru că acest sărut poate fi semn de trădare.”, a spus medicul Adina Alberts pe contul ei de Facebook, continuând cu relatări din viața ei.

„Trădarea este dureroasă. Toți am trecut prin asta, fie că a fost partenerul de viață sau un prieten apropriat, sau chiar un membru al propriilor noastre familii. Este greu, știu, să treci peste sau să ierți și să uiți. Nu sunt în măsură să vă dau sfaturi. Eu pot doar să vă spun cum am făcut eu în astfel de situații.  Mereu am preferat să tai răul de la rădăcină. Și am mers pe principiul: decât o viață de coșmar, mai bine o lună de infern.

Am preferat mereu să merg mai departe pentru că știu că nu fac față compromisului, pentru că știu că ciorba reîncălzită nu mai are același gust, pentru că aceasta este educația pe care am primit-o și doar așa pot funcționa.

Și, în timp, am mai învățat ceva. Sunt multe motive pentru care lumea te poate trăda. Poate fi invidia, lăcomia, prostia sau hoția. Dar, indiferent care ar fi motivul, trădarea face parte, până la urmă, din viață noastră, a tuturor. Și noi trebuie să învățăm și această lecție!

De restul ... Are grijă Dumnezeu!”, a scris dr. Adina Alberts.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.