Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgul Mircea Beuran rupe tăcerea: Am stat 17 zile la Terapie Intensivă din cauza COVID-19

Facebook
Mircea Beuran

Chirurgul Mircea Beuran (67 de ani) a povestit într-un interviu pentru Medika TV că a fost internat 17 zile la secţia ATI de la „Matei Balş” după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

„Nu puteam să mă dau jos din pat. Îmi dau seama că pregătesc COVID-ul. Nu aveam standardul despre care se ştia. O tuse seacă, fără expectoraţie. Am luat un paracetamol. După mai puţin de două ore, nu mai era nimic. Ca şi cum cineva mi-a luat cu mâna starea aceasta. Şi-am ajuns sâmbătă la un vârf în care oboseala era maximă şi febra a scăzut. A rămas tusea, o tuse seacă şi, totodată, nişte tulburări în articulaţii. Parcă nu erau ale mele, nu puteam să mişc nici degetele de la mâini şi picioare”, a povestit Mircea Beuran.

Apoi, starea de sănătate a medicului s-a înrăutăţit.

„Saturaţia scădea sub 90. M-au internat direct în ATI. Am avut 17 zile de ATI. Prima săptămână a fost destul de grea, pentru că, dincolo de semnele care apar şi dispar, se instala insomnia. Poziţia cea mai bună pentru oxigenare era poziţia pe burtă. Adică să stai culcat pe abdomen, mâinile erau la perfuzii, la monitoare, incomod, dar de nevoie stai. Nu puteam dormi”, a mai explicat Mircea Beuran.

Mircea Beuran este fostul şef al Secţiei Chirurgie III de la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi fost ministru al sănătăţii în perioada 2003-2004.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.