Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chişinăul AVERTIZEAZĂ Moscova să nu participe cu trupe la parada militară de la Tiraspol

independent.md
tiraspol

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a convocat-o joi la sediul său pe Elena Kopnina, însărcinatul cu afaceri temporar al Federaţiei Ruse la Chişinău, în legătură cu anunţata participare a Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană la parada militară de la Tiraspol cu ocazia zilei de 9 mai, sărbătorită în Rusia şi în alte state foste sovietice drept Ziua Victoriei în faţa armatei fasciste, relatează Moldova.org, potrivit agerpres.

Diplomaţia moldoveană a reiterat preocupările Chişinăului în legătură cu activităţile desfăşurate de GOTR în stânga Nistrului fără permisiunea autorităţilor moldovene, avertizând că aceasta ar putea avea un impact direct asupra relaţiilor moldo-ruse şi asupra procesului de reglementare a conflictului transnistrean, conform unui comunicat, citat de portalul menţionat.

Scandalul din Bundeswehr scoate la iveală haosul din gestionarea cererilor de azil în Germania

În acest sens, MAE moldovean a invocat prevederile Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992, potrivit cărora trupele ruse aflate în această regiune s-au angajat să respecte cu stricteţe principiul neutralităţii în raporturile dintre cele două maluri ale Nistrului, până când vor fi retrase complet de pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, Chişinăul şi-a mai arătat nemulţumirea faţă de decizia Tiraspolului de a folosi oficial drapelul Rusiei alături de cel transnistrean.

Nu se ştie dacă după aceste discuţii Moscova va renunţa la intenţia militarilor săi de a participa la parada de la Tiraspol.

Trupele ruse au participat şi acum un an la manifestaţiile de la Tiraspol, în pofida pofida protestelor exprimate de Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.