Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul îl caută să-l aresteze, iar Ilan Șor se plimbă 'nestingherit', cu avionul. Aeronava ar fi a lui Roman Abramovici

anticorupție.md
ilan sor

Fugarul Ilan Șor a revenit în Israel după ce acum patru zile a plecat cu un avion privat într-o direcție necunoscută de autoritățile de la Chișinău și nici de cele israeliene. Informația a fost confirmată pentru Moldova 1 de către șeful Centrului de cooperare polițienească internațională, din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Viorel Țentiu. Potrivit autorităților de la Tel Aviv, Ilan Șor a revenit, joi, 9 noiembrie, în Israel însă nici până acum nu este cunoscută țara unde a plecat, transmite Moldova1.md.

La data de nouă, 21:34 Șor a revenit în Israel însă autoritățile din Israel nu au comunicat de unde a venit Șor. Avem numai confirmarea faptului că a aterizat pe Aeroportul Ben Gurion Tel Aviv. Nici în primul caz, nici în al doilea caz nu se cunoaște unde a plecat și respectiv de unde a venit”, a menționat șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, Viorel Țentiu.

Anterior, Ziarului de Gardă a scris că avionul privat cu care a zburat Șor îi aparține miliardarului rus Roman Abramovici. Aeronava ar fi decolat luni, 6 noiembrie, la ora 16:30, de pe aeroportul din Tel Aviv și ar fi aterizat la Moscova. Informațiile nu au fost confirmate oficial, deocamdată.

Amintim că în luna august 2023 avocații lui Ilan Șor, au depus la Curtea de Justiție a Uniunii Europene cereri de anulare a sancțiunilor impuse clienților lor, printre care și miliardarul rus Roman Abramovici. Până acum, autoritățile de la Chișinău au solicitat statului Israel de mai multe ori extrădarea lui Șor, însă fără succes, el deținând cetățenia acestei țări. Ilan Șor, care a fugit din Republica Moldova în iunie 2019 a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.