Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chitaristul Eddie Van Halen suferă de cancer la gât și urmează de cinci ani un tratament

cancer

Chitaristul american de origine olandeză Eddie Van Halen, în vârstă de 64 de ani, suferă de cancer la gât și urmează de cinci ani un tratament în Germania, potrivit nme.com, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse, tratamentul este eficient, ajutându-l pe Van Halen "să își țină boala sub control".

Cel mai recent concert pe care formația Van Halen l-a susținut a avut loc în anul 2015. David Lee Roth, colegul de trupă al lui Eddie Van Halen, a declarat într-un interviu pentru postul de radio american WRIF că formația este pe punctul de a se destrăma. Cu privire la starea de sănătate a lui Eddie, Roth a declarat că "are propria lui poveste, nu este a mea pentru a o spune. Am auzit aceleași zvonuri pe care le cunoașteți și voi, iar treaba mea nu este să ghicesc".

Muzicianul a fost tratat de cancer la limbă în anul 2000, când i-a fost extirpată o treime din organul afectat, fiind declarat vindecat doi ani mai târziu.

Citește și: Sărbătoare MARE pentru creștini, pe 14 octombrie - Tradiții și obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Eddie Van Halen a fost un fumător înrăit, dar crede că boala a fost cauzată de penele de chitară din metal pe care le-a ținut în gură în timpul spectacolelor.

"Foloseam pene de chitară din metal, din alamă şi cupru, pe care le ţineam întotdeauna în gură, exact în locul în care a apărut cancerul", a spus atunci Van Halen, într-un interviu acordat Billboard.

În plus, chitaristul a afirmat că locuia practic într-un studio de înregistrări, încărcat cu energie electromagnetică.

"Fumam, luam multe droguri şi făceam o mulţime de alte lucruri, dar, în acelaşi timp, plămânii mei sunt curaţi. Asta este teoria mea, dar doctorii spun că este posibil să fie aşa", a adăugat acesta.

Eddie Van Halen, în vârstă de 64 de ani, este compozitor şi producător muzical, fondator al formaţiei Van Halen, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2007. Este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor şi unul dintre cei mai influenţi ai secolului al XX-lea. În anul 2011, revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al optulea în topul 100 Greatest Guitarists, iar cititorii publicaţiei Guitar World l-au votat, în anul 2012, ca fiind cel mai mare chitarist din toate timpurile.

Numele său este asociat, în afara formaţiei Van Halen, care activează din 1972, cu artişti precum Brian May, Michael Jackson, LL Cool J, Sammy Hagar, Steve Lukather şi Black Sabbath.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.