Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chris Froome: Simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi am urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol

agerpres
Chris Froome

Ciclistul britanic Chris Froome a declarat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol. El a apreciat că este normal ca Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) să examineze amănunţit rezultatele testelor sale antidoping.

"Se ştie că eu am astm, iar eu cunosc toate regulile. Folosesc un inhalator pentru a-mi controla simptomele şi ştiu sigur că voi fi testat în fiecare zi în care evoluez. Simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei, astfel că am urmat sfatul doctorului care mi-a spus să cresc doza de salbutamol. Ca de fiecare dată m-a asigurat că nu am folosit mai mult decât doza permisă. Îmi iau rolul de lider în sport foarte în serios. UCI are absolută dreptate să examineze rezultatele testelor şi, împreună cu echipa, voi oferi informaţiile necesare", a spus Froome într-un comunicat al echipei Sky, conform News.ro.

Citește și: Victoria Azarenka a primit un wild card pentru Australian Open

În testul de urină prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit că nivelul de salbutamol a fost de 2,000 nanograme pe mililitru, iar Agenţia Mondială Antidoping acceptă 1,000 nanograme pe mililitru.

Ciclistul Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

Echipa Sky a confirmat că a fost informată de Uniunea Internaţională de Ciclism privind o "concentraţie mai mare decât pragul permis" în analiza lui Froome.

Câştigător al Turului Franţei în 2013, 2015, 2016 et 2017, Christopher Froome, în vârstă de 32 de ani, a câştigat şi Turul Spaniei în acest an, devenind primul rutier care obţine dubla Turul Franţei - Turul Spaniei după 1978.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.