Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIADO, reacție la situația politicilor antidrog din România: Autoritatile romane trateaza cu superficialitate acest aspect

CIADO

Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului  reacționează la situația politicilor antidrog din Romania într-o scrisoare adresată prim-ministrulu Florin Cîțu, ministrului afacerilor externe Lucian Bode și consilierului prezidential pentru secuitate nationala Ion Oprișor. Reprezentanții centrului îți exprimă îngrijorarea față de modul întârziat de acțiune privind lupta impotrva traficului și consumului de droguri.

Astfel, centrul expune situația Agenției Naționale Antidrog din acest moment, care nu dispune de „pârghille elemtare” privind actul de decizie. Conducerea Agenției Naționale se află în impas, neavând o conducere stabilă, întrucât directorul imputernicit a plecat în misiune externă prin concurs, iar directorul adjunct s-a pensionat.

Gabriela Firea, ca un VULCAN la adresa lui 'Plicușor Frigușor': 'Ticăloșiile vor fi decontate!'

Totodată, CIADO critică modul în care a ales ANA să acționeze privind Strategia Nationala Antidrog 2021-2025. Potrivit centrului, acasta ar fi trebuit să fie supusă dezbaterii încă din luna iulie pentru ca, apoi, să fie adoptata pana la final de an si sa produca efecte incepand cu luna ianuarie 2021. Totuși, autoritățile au ales să aștepte adoptarea  Strategiei UE de către Parlamentul European a, o practică unică în Europa.

Mai mult de atât, Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului reclamă modul superfcial în care este tratată problema traficului si consumului de droguri în România,  consemnată de instituțiile europene ca fiind o problemă gravă.

Totodată, CIADO atrage atenția și asupra intenției MAI de a transforma Agenția Națională Antidrog într-un simplu serviciu la IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.