Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciamba a evidenţiat la Forumul de afaceri Trade Winds principalele performanţe ale economiei româneşti

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a participat miercuri la prima sesiune introductivă a Misiunii şi Forumului de afaceri româno-american Trade Winds, care are loc la Bucureşti, în perioada 18-20 octombrie. În cadrul alocuţiunii susţinute cu acest prilej, oficialul român a salutat decizia Departamentului Comerţului al SUA de a alege ca destinaţie România şi Europa de Sud-Est pentru cea de-a zecea ediţie a misiunii comerciale Trade Winds, zonă cu un potenţial economic substanţial în cadru european, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Oficialul român a evidenţiat, în context, principalele performanţe ale economiei româneşti, care constituie argumente în favoarea atractivităţii mediului de afaceri din România, inclusiv pentru companiile americane. "Sper ca misiunea economică şi Forumul de afaceri Trade Winds să genereze, la nivelul companiilor americane, o mai bună cunoaştere a oportunităţilor pe care le oferă România, dar şi alte state din regiune şi să contribuie astfel la un dinamism crescut al investiţiilor SUA în România şi în Europa de Sud-Est", a subliniat secretarul de stat cu ocazia evenimentului.

În marja lansării Forumului de afaceri, secretarul de stat George Ciamba a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului comerţului SUA, Dale Tasharski, ocazie cu care au fost trecute în revistă stadiul cooperării bilaterale româno-americane în domeniul economic, precum şi posibilităţile de dezvoltare suplimentară a relaţiilor pe acest palier. Cu această ocazie, oficialul român a prezentat argumentele pentru susţinerea candidaturii României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), solicitând sprijinul SUA în acest sens.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA, care anul acesta se află la cea de-a zecea ediţie. România este principala destinaţie a misiunii economice din perioada 16-24 octombrie, care se va deplasa şi în Bulgaria, Grecia, Serbia şi Croaţia. La Forumul de afaceri de la Bucureşti sunt invitaţi să participe oficiali şi oameni de afaceri din întreaga regiune.

Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite ţări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terţe pieţe şi explorarea de noi oportunităţi de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediţii s-au desfăşurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) şi Africa de Sud (2015, pentru regiunea central şi sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.