Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIAS și BEA au semnat un protocol de cooperare în domeniul siguranței aviației civile

CIAS

Pe data de 7 septembrie 2016, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) din România și Biroul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (BEA) din Franța au semnat o Declarație de intenție privind cooperarea și asistența în domeniul investigațiilor accidentelor și incidentelor din aviația civilă.

CIAS și BEA vor coopera în domeniul investigațiilor accidentelor și incidentelor din aviația civilă, inclusiv în privința pregătirii profesionale pentru investigatori, în conformitate cu standardele și practicile recomandate în cadrul Anexei 13 a Convenției de la Chicago și al Regulamentului (UE) nr. 996/2010 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 octombrie 2010. De asemenea, acest protocol de cooperare presupune un schimb regulat de experiență și informații între cele două instituții, în următoarele domenii:

• accidentele sau incidentele de aviație civilă care sunt de interes pentru CIAS și BEA;

• organizarea, metodele și tehnicile utilizate în desfășurarea investigațiilor privind siguranța aviației civile;

• comunicare: publicarea de studii și rapoarte, comunicarea cu familiile victimelor implicate în accidente aviatice, precum și cu reprezentanții mass-media.

“Misiunea noastră este menținerea și dezvoltarea siguranței aviației civile, iar îndeplinirea acestor obiective este asigurată de nivelul înalt de calificare și experiența specialiștilor din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, precum și de o strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile responsabile de implementarea siguranței aeriene, din țară și din străinătate. Am încredere că acest protocol de cooperare semnat cu BEA, biroul de investigații și analiză pentru siguranța aviației civile din Franța, va contribui la îmbunătățirea siguranței zborului din aviația civilă, de ambele părți”, a declarat Nicolae STOICA, director general al Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) din România, conform unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.